Alliance Française Ede-Wageningen

De Alliance Française is een vereniging van en voor mensen met een actieve belangstelling voor Frankrijk, de Franse taal en de Franse cultuur en samenleving.Zij werd opgericht in 1883 in Parijs; in 1888 werd in Nederland de Alliance Française des Pays-Bas opgericht. Wereldwijd zijn er inmiddels ongeveer 1100 vestigingen, verspreid over 138 landen. Nederland telt momenteel 34 Alliances, zelfstandige verenigingen of stichtingen zonder winstoogmerk.
Doelstelling
DE ALLIANCE FRANÇAISE EDE-WAGENINGEN Deze afdeling werd opgericht in 1949 en telt momenteel rond 60 leden en circa 150 cursisten. Haar actiegebied is de regio Ede-Wageningen, met inbegrip van nabijgelegen plaatsen als Veenendaal, Rhenen en Renkum. Zij biedt aan de inwoners van dit gebied een uitgebreid CURSUSPROGRAMMA (Franse taal en literatuur) en een levendig CULTUREEL PROGRAMMA (voordrachten, lezingen, muzikale optredens, wijnavonden enz.
Subnaam
Cursuscentrum Alliance-Françcaise Ede-Wageningen
Urls
Voor welke leeftijd:Volwassenen
Opleidingen:Of u nu Frans wilt leren voor uw werk, voor de vakantie of als hobby, de Alliance Française heeft de juiste cursus voor u.
Werkvormen:cursus

Hoofdcontactgegevens

Naam: Véronique Lhuissier
Telefoonnummer: 0318-487410
E-mailadres: cursus.edewageningen@afpb.nl

Bezoekadres

Adres: de Hoef 59, 6708DD, WAGENINGEN

Postadres

Adres: de Hoef 59, 6708DD, WAGENINGEN